Kalastus 2020

Vuoden 2020 kalastusmatka suunniteltiin tehtäväksi Korppoon nurkille Houtsalassa olevan Villa Lavarin Paviljongin vesialueille, mutta koronan takia matka siirrettiin huhtikuun loppuun 2021. Nyt odotetaan, että korona saadaan hallintaan ja kalastajat pääsevät tositoimiin.

Loppusyksystä kävimme Markku Y:n kanssa muutaman kerran haukijahdissa. Kokeiltua tuli Rönnäsin kaislikkorannat ja kolme kertaa Kabbölen salmen ja Sondarön pohjoisrannan vedet.

Rönnäsin vesillä pohjakasvillisuus vaikeutti kalastusta ja "heinää" tuli veneeseen melkein joka heitolla. No, muutama pienehkö haukikin eksyi uistimeen. Keli suosi kuitenkin kalastusta.

Kabbölen vedet olivat kalastajille hyvinkin suosiolliset ja haukia saatiin  kaikkiaan kolmisenkymmentä. Keskikoko oli jossain puolentoista kilon luokassa ja suurimmat lähempänä kahta ja puolta kiloa.
Taas tuli todistettua se, että kalastuksen kannalta mukavat tyynet rannat eivät antaneet kuin kokemusta, mutta tuulenpuoleiset rantavedet olivat paikoin hyvinkin kalaisia.

Syksyn aikana kävimme Markku Yn kanssa pari kertaa katsastamassa Rantasalmen Suuri Tiemasjärven kalakantaa. Verkoilla saimme muutaman 600-850gr ahvenen ja heittelemällä pieniä haukia.