Muddusjärvi 2014

Kävimme Heikin (Masalin) kanssa lokakuun alussa Pertin (Hellqvist) porotilalla Inarin Muuddusjärvellä syyskalassa. Matka Ivaloon taittuivat mukavasti lentokoneella ja sieltä Pertti autolla porotilalle.

Perillä meitä odotti mukava yllätys, kun tilan lähinaapuri oli tuonut Pertin ulkorappuselle mukavan annoksen valmiiksi putsattuja reiskoja (pikkusiika) ja siikasuikaleita marinadissa. Näin meillä oli kalaa jo ennen, kuin kalastuksen  oli alkanutkaan.

Ensimmäisenä päivänä lounaistuuli oli sen verran kovaa ettei järvelle ollut asiaa ja niin suuntasimmekin Terstojoen ensimmäisille koskisuvannoille tammukan ja harjuksen pyyntiin. Saaliiksi saatiin tällä kertaa ainoastaan kaksi harjusta.

Toisenakin  päivänä tuuli esti edelleen uistelun järvellä, joten keskityimme harjuksen pyyntiin rantakiviltä. Nyt kala olikin syönnillä ja saalista tuli mukavasti. Suurimmat kalat olivat 35-37cm mittaisia ja joukkoon mahtui myös yksi alamittainen (33cm) taimen (Heikki sai), joka laskettiin takaisin kasvamaan.
Illan suussa tuuli oli rauhoittunut, joten pääsimme myös uistelemaan, mutta noin tunnin vedon aikana ei ollut tapahtumia. Poikkesimme myös vieressä olleelle pienelle järvelle ahvenen pyyntiin, mutta sielläkään ei saatu tapahtumia, mutta rannalla oli hyviä pakkasenpuremia puolukoita.

Kolmas päivä aloitettiin rannalta heitellen ja jo ensimmäisellä heitolla Heikki sai saunarannasta 36cm mittaisen taimenen, joka laskettiin taas takaisin kasvamaan.
Parin tunnin uistelu aikana saatiin kaksi nappia, mutta molemmat pääsivät karkuun jo alkumetrillä.
Rannalta kalastelu oli tänäänkin antoisaa ja varsinkin Heikillä oli tekniikka kohdallaan ja saaliiden takia hänet nimettiin tämän matkan kalastuksen suurmestariksi.

Pienet spinnarit, joissa oli hieman punaista, olivat harjusten mieleen, mutta kivikkoisessa pohjassa spinnareita menetettiinkin muutamia. Itse kalastin koko ajan Lotto-spinnarilla ja erityisesti keltapohjainen oli hyvä. (mutta se jäi kivenkoloon)

Lukuisilla rantanuotioilla keitetyt nokipannukahvit, runsaat kala-ateriat ja saunomiset rantasaunassa antoivat hyvät eväät talven odotukseen.
Pertti esittelee Heikille Terstojoen ylittävää siltaa, jonka hän rakensi elokuussa.

Terstojoen suvanto.


Pieni koski Terstojoella.

Nokipannukahvi valmistumassa.

Kahvit on nautittu.

Reiska-Illallinen pannulla.
Harjuksen kalastusta rantakivilltä.

Heikin pyytämä taimen.

Kaunis kala.
Kuva puhukoon puolestaan.
Muutama harjus malliksi.

Uistelu Muddusjärvellä on alkanut. Perrti puikoissa.
Muddusjärvellä selkää riittää.
Kivikkoista rantamaisemaa.
Väsynyt kulkija?
Jälleen yksi harri. Tämähän on jo toinen taimen.
Rantamaisemaa.
Mitähän maailmalla on tapahtunut?

Nokipannukahvit kiehumassa.

Kahvin viimeistely.
Kahvia, ole hyvä

Pitäisiköhän kahvia maustaa.
No, mikä ettei.Päärakennuksen edustaa.

Ajan patimoima aitta.

Seinän väriloistoa.
Hiljaa virtaava Kettujoki.

Kalastajat Kettujoen rannalla.